Je schoenen een maatje groter krijgen

Je schoenen te klein gekocht? Dat kan de beste overkomen. Er is geen nood aan de man je kan ze echt heel makkelijk een maatje groter krijgen. Lees hier vier manieren!

Je bent in je favoriete schoenenwinkel, totdat je hart plots stil blijft staan. Je droomschoenen zitten je met 50% korting aan te staren. Helaas zit je maat er niet meer bij. Tóch kan je ze niet laten liggen.

Je was helemaal verblind door de pracht van de shoes en merkte pas bij thuiskomst dat ze te klein waren. Gelukkig hebben wij een aantal eenvoudige tips hoe je de schoenen ietsjes uit kan rekken.

1. MET EEN WATTENSCHIJFJE

Maak een wattenschijfje nat en stop dit op de plek waar het knelt. Loop er vervolgens zo vaak mogelijk mee. De schoenen gaan dan naar je voeten staan!

2. MET IJS

Vul een druk- en sluitzakje met water en steek dit in je schoenen, zet je schoenen in de diepvriezer en het water zal uitzetten waardoor je schoenen groter worden. In onderstaande video wordt precies voorgedaan hoe het moet!

3. BIJ LEREN SCHOENEN

Als de schoenen van echt leer zijn kun je er natte kranten indoen. Laat dit twee à drie nachten laten opdrogen. Na het opdrogen moeten ze ongeveer een halve maat groter zijn.

4. SCHOENMAKER

Wist je dat je het ook gewoon bij de schoenmaker of Onze Vlag kan laten doen? Dit kan meestal al voor een klein bedrag. Je kunt het zelfs vaker dan één keer laten oprekken.

Bron: https://www.theperfectyou.nl/artikelen/1226/je-schoenen-een-maatje-groter-krijgen